Menu

Peraj Ha’abib “Flor de Primavera” 2012. 26,50 €

Montsant.
Un vi Kosher al Montsant!. Sempre l’he vist a les prestatgeries de les botigues però mai m’havia atrevit a comprarlo i tastarlo. Kosher?, vol diu Puresa. A la llei Hebrea el vi té molta importància i requereix una elaboració específica. Són vins beneïts per la comunitat jueva, que tenen un control molt estricta que inclou control de la vinificació per un Rabí de la comunitat jueva Habat de Barcelona. Aquest “Flor de Primavera” és un dels grans vins Kosher del món, realment acumula un llistat impresionant de premis arreu. Té una alta certificació, que inclou Lo mebushal (no està pasteuritzat) i Le Pessaj (apte per la Pascua jueva). Porta un coupatge a parts iguals de Garnatxa vella (50-70 anys), Cariñena i Cabernet Sauvignon, a uns 500 metres d’alçada. Ha rebut una criança de 12 mesos en barriques Kosher (també beneïdes i controlades) de roure francès de 1 any de torrat mig /lleuger. Posteriorment reposa 3 mesos en un tanc abans d’embotellar. Ampolla de disseny volgudament clàssic. Tap de suro de qualitat i personalitzat. Vi de color vermell rubí amb llàgrima espectacular, petita i de gama alta. Fruita vermella licorosa, lleugerament sobremadurada. Demana ser airejat una estona abans de prendre’l. Cremós, conservant la joventut i molta fruita malgrat la llarga criança. Astringent, tànic, amb els torrats de la barrica ben marcats. Acidesa llimada a la fusta i mineralitat força amagada. Producció limitada a 7500 ampolles de 750 cl. Els del Celler Capçanes tenen també vi Kosher rosat i tres negres més. Un d’ells per sota d’aquest a la gama (Peraj petita) i dos per sobre (La flor del flor de primavera, i La flor del flo Old Vines Samsó). Fora ja de vins Kosher, al Celler Capçanes tenen una àmplia gama de vins de tota mena, incloent vins singulars i vins de parcela. El Celler pren nom del poble de Capçanes (Tarragona) on hi havia el celler cooperatiu del Montsant amb gran història on tot va començar. Nascut el 1933 (antiga subzona de Falset, ara Monstant). Antics granelistes, no van començar a criar el seu propi vi en barriques fins... el 1991!!. En aquest pas hi ha va ajudar la inversió de capital jueu per a fer vi Kosher, el que va requerir canvis importants a les instal·lacions. Porta 14.5 graus de alcohol.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

L'autor

L'autor
Sóc metge de formació, però la meva passió pels vins 'ha portat a crear aquesta web. Si tens qualsevol suggerència, estaré encantat de rebre-la.


Últims posts

Seguidors