


Empordà.
Teniem moltes i moltes ganes de tastar un vi dels Roig Parals, de Mollet de Perelada (Girona). Aquesta Bodega l’hem descobert a través de la seva col·laboració amb els Coca i Fitó, que ha engendrat el grandíssim Tocat de l’Ala i el seu germà gran Tocat i Posat. L’Empordà és de les denominacions que més aturades estàn i menys novetats interessants generen. Per això sempre haviem atorgat el mèrit d’aquests dos negres als Coca i Fitó: sang nova a l’Empordà. Finalment ens ha arribat a mans un Empordà dels Roig Parals, dels que no en coneixíem cap... i és molt bò!. Bò de veritat. Coupatge característic amb 80% Samsó i 20% Cabernet Sauvignon (sense Garnatxa, gran encert), de vinyes velles (algunes centenàries). Ha rebut una criança en fusta de 6 mesos (no declaren el tipus, probablement una barreja de roure francès i americà). Així doncs, el mèrit dels Tocats de l’Ala caldrà repartir-lo entre les dues bodegues com a bons germans. Ampolla de disseny clàssic i cassolà (potser caldria actualitzar l'etiqueta). Vi de color cirera violaci fosc. Llàgrima correcta. Fruita vermella genial molt fresca, ben equilibrada, no sobremadurada ni licorosa, al punt, quelcom a agrair en els vins mediterranis, que solen estar sobremadurats. De fet, el veremen a principis de setembre (ben fet). Notes de herbes de sotabosc i torrats bons de la fusta, amb algun record a làctics (roure francès). Un vi que no cal decantar, doncs surt ja equilibrat de l’ampolla, quelcom ideal als restaurants, on no sol haver-hi gaire temps per a decantacions. Suau i saborós, fresc en tot el seu recorregut i molt polivalent en quant a maridatges. L’acidesa característica del terroir de sorra i llims de l’Empordà i de la Tramuntana està ben llimada a la fusta, deixant el vi molt rodò. Porta 14 graus de alcohol. Admirable relació preu-qüalitat!. Llarga vida doncs al Celler Roig Parals!.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario