Menu

Tempus 2006. 10.81 €

Terra Alta.
És ja el tercer vi que provem d’aquesta D.O. i no ens acaba de convèncer. Al menys en els tres Terra Alta que hem provat no l’hem encertat. Fet per un productor jove (Altavins), una empresa creada el 2001 a Gandesa i Batea (productors també del Jorn Nou), que actualment ja treu més de 50.000 ampolles. En aquest vi hi ha un de 30 % Garnacha "borruda", 30 % Syrah, 15 % Carinyena, 13% Cabernet, 7% Ull de Llebre (Tempranillo) y 5% Merlot. Amb aquest coupatge de fins 6 varietals és molt difícil treure un vi compensat. De color violaci apagat que no suggereix elegància, sense el tò cirera tant apreciat, probablement dominat per la garnatxa borruda i el Syrah. Es tracta de vins d’aromes i gust complexes on és molt difícil encertarla. Predomina el gust balsàmic, la fruita negra compotada molt madura i els alcohols que estàn massa lliures. La garnatxa doncs predomina en el gust, amb alcohols massa volàtils, la clàssica fruita negra madura i gens de tanins ni aromes de la fusta. Veient els excel.lents caldos que es treuen en la majoria de les D.O. amb les seves varietals autòctones costa entendre aquests coupatges tant complicats. Criat durant 6 mesos en botes de roure (60% francès, 30% americà, 10% centre-europeu) on no ha agafat les esències de la fusta (torrats, vainilla, etc), i és que és molt difícil aconseguir que la garnatxa agafi els aromes de la fusta, i al menys amb l’actual coupatge de Cabernet i Tempranillo no s’ha pogut compensar. Després ha reposat durant 12 mesos en l’ampolla. Porta 14 graus d’alcohol. Si bé comprenem la feina i dificultat de fer aquests vins, per la qualitat final el preu actual és exagerat.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.

1 comentario:

  1. Atenció perque hem tastat el Tempus 2011 i el vi ha millorat i molt. Ara es nota molt més el roure francès a la criança, ha guanyat molta suavitat i equilibri. Res a veure a l'anyada anterior tastada a la web.

    ResponderEliminar

L'autor

L'autor
Sóc metge de formació, però la meva passió pels vins 'ha portat a crear aquesta web. Si tens qualsevol suggerència, estaré encantat de rebre-la.


Últims posts

Seguidors