Fet a O Rosal (Pontevedra) per Adegas Valmiñor. Amb una coupatge amb un 65% de Albariño, 25% Treixadura,i un aport final de Loureiro. No és un albariño com a tal sino un Rosal. O Rosal és una zona amb característiques pròpies a la vora dreta del Miño. Vi ben diferenciat dels Albariño joves clàssics, doncs en el seu procés se li ha llimat en gran part l’acidesa inicial i amargor final típica d’aquells vins. Aquest procés ha estat la criança sobre lies, que sol donar resultats similars a la criança en fusta, sense donar cap olor a fumats, a pesca salada. Gran criança!. El productor ha criat sobre líes nomes la part de Albariño i Loureiro, mantenint jove i sense criança la Loureiro. Una técnica que utilitzen diversos viticultors per a aconseguir suavitat, cos, i mantener la explosió de fruita, aromes i frescura alhora. Ampolla de s¡disseny molt elegant i aconseguit, que entra per els ulls. Vi de color groc daurat de forta intensitat, sense les irisacions verdoses d’un jove, que ja denota la criança. Bona densitat, untuós i molt net. Inicialment tancat al nas, força inexpresiu, sense la explosió de cítrics i aromes d’un vi jove. En boca, tot canvia. Textura molt elegant, suavitat extrema, pura seda, amb els records a pinya, fruita de òs (fruita tropical) i amb molta menys intensitat flor blanca, herbes humides de camp, i notes minerals del terroir tamisat a les lies. Molt ben estructurat. Un vi que porta un gran perill perque és molt agradable de beure, agradarà a tothom a taula i convida a anar bebent sense parar. Bon treball. Porta 12.5 graus de alcohol. Un maridatge ideal per a peix al forn.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.
Incerteza na ribeira, asolagada de lembranzas. O sol aluma os ollos ilusionados e inquedos.
ResponderEliminarO grolo celebra o inicio dunha nova etapa, unha ruta de sementes regadas polo fresco Rosal, que xerminarán en extraordinarias vivencias.