Rias Baixas.


Albariño monovarietal, jove (sense criança, però que ha estat 3 mesos amb les seves lies), fet a O Rosal (Ponferrada) per la Bodega Lagar de Fornelos, enmarcats en el grup La Rioja Alta. Com a bona bodega galega fan també orujos i licors (Viña Armenteira), i la meitat de la seva producció va dirigida a l’exportació (arriben fins al Japó!). Vinyes emparrades de uns 25 anys. Un albariño típic i característic en color, olor i gust, al que no hem sabut trobar-li cap tret innovador o diferenciador, a excepció de un preu especialment competitiu. A més, les criances dels albariño en lies són la fórmula perfecta, els llima la acidesa i aporta més untuositat i aromes a fruites tropicals (pinya) i de òs. Per tant, un Albariño de veritat a un preu més popular. Color groc palla amb irisacions verdoses i daurades, molt net. Marcada acidesa inicial i amargor final, i les notes característiques dels cítrics (pomelo), fruita de òs (lleugerament) i la mineralitat del terroir privilegiat de O Rosal i Cambados. Aquesta acidesa marcada li confereix una gran frescor, i es nota molt (atents els que us agradin els blancs més suaus). Un bon albariño, que requereix però un maridatge molt específic amb marisc, determinats formatges, o peix fet de qualsevol manera (sal, forn, planxa), menys polivalent que p.e. un Penedès. Porta 12.5 graus de alcohol. Personalment m'agrada més fresc (5-6ºC) del que solen recomenar els fabricants (8-9ºC), pel que... cubitera a taula!.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.
Els anys passen i el Lagar de Cervera es manté impressionant. Estem disfrutant del 2015, que està genial. Fresc, equilibrat, amb la acidesa de l'Albariño, afruitadet, amb més suavitat de l'habitual. Una aposta segura.
ResponderEliminar