Menu

Finca Viñoa 2013. 11,95€

Ribeiro.
Un Ribeiro al nivell dels bons Albariño!. Feina ben feta!. Coupatge clàssic de la zona amb Treixadura (92%), Godello, Albariño i Loureiro de la Vall de Avia, en terrasses orientades al sud. Com diu el seu productor, un vi dominat per la poderosa Treixadura, cóm m’agrada aquest varietal. Vinyes a baixa alçada (150-300 metres).Varietals clàssics que donen aromes intensos, complexitat mesurada, mineralitat molt interessant i acidesa característica. Terroir granític i de esquists heretat dels seus avantpassats, com diuen els productors. La primera collita de la Finca A Viñoa va veure la llum el 2011, o sigui que quasi estem veient una primícia i ja està totalment afinada!. Ampolla sòbria, elegant, sense dibuix a l’etiqueta, que ja porta la informació que hauria d’estar a la contraetiqueta. Vi de color groc palla amb apunts daurats i bona densitat, net i brillant. Acidesa molt ben llimada a la criança en lies, ara molt atractiva. Notes de cítrics també suaus (tarongina, llima), notes florals de flor blanca aromàtica (galán de noche) i fruita tropical de òs quan es va obrint (préssec). Mineralitat (granit) elegant. Notes cremoses i càlides que recorden en algun moment a la fusta (que no ha vist) al final del seu trajecte, quan es va obrint. Fet per Finca Viñoa a Viñoa – Banga, O Carballiño (Ourense). El secret?, un bon treball a la vinya, una bona selecció a celler, despalillat, aceració abans de la premsa pneumàtica, però sobretot: la maduració en lies fines durant 8 mesos, la millor criança per als blancs, sempre ho diem. Només aporta avantatges, sense els inconvenients de la fusta en els blancs. Equilibra els vins, els hi dona color daurat i cos, arrodoneix l’acidesa, i els fa celestials. Un gran vi, elegant. Un Ribeiro excel·lent.
Cata realitzada per: Josep M Llibre

1 comentario:

  1. Tódolos meses de agosto, o polbo acode á feira de O Carballiño. Sabe que ese é o final de traxecto. Tamén sabe que a amputación dos seus oito brazos será un sacrificio saboroso, a maridaxe perfecta coa festa bacanal do ribeiro...

    ResponderEliminar

L'autor

L'autor
Sóc metge de formació, però la meva passió pels vins 'ha portat a crear aquesta web. Si tens qualsevol suggerència, estaré encantat de rebre-la.


Últims posts

Seguidors