
Fet per Còsmic Vinyaters, un microceller que elabora vins naturals i ecològics. Fan vins monovarietals de varietats autòctones catalanes i empordaneses per tal de preservar, potenciar i difondre les característiques i qualitats de cada una d'aquestes varietats a la resta del món. Tenen la seu a Agullana (Girona). Fan vins amb el llevat autòcton, sense adició de sulfits i utilitzen àmfores de fang per la seva fermentació i criança. Però atenció perquè treballen amb geometría sagrada en tot el procés d'elaboració per tal de mantenir el seu espai de treball en perfecte equilibri energètic. Consideren que el vi és energía en moviment i aquesta energía té que ser transmesa en la millor de les formes al consumidor final. Tot aquest esnobisme ens ha cridat molt l’atenció i hem volgut tastar aquest monovarietal de Cabernet Franc, que no està acollit a cap D.O. Les vinyes de fet són al Penedès, a 500 metres d’alçada sobre el nivell del mar. L’ampolla, en negre i amb etiqueta estel·lar amb una imatge de geometria circular (marca de la casa), crida l’atenció. Tap de suro de qualitat. Vi de color cirera fosc, violaci, no del tot net. Llàgrima correcta. Olor i gust a fruita vermella dolça i grosella negra per sobremaduració, licorosa, amb molta insolació. Notes florals a violetes i algun record a tabac. Té una acidesa inicial picant, carbònica, que encara marca molt els vins naturals sense sulfits. L’argila li potencia les notes del terroir i li dona notes terroses, expressant també records de l’adob del camp. De fet, té una doble criança en argila i botes de roure amb les seves lies, durant uns 5 mesos. Globalment, l’excés de acidesa desequilibra el vi. Aquests vins naturals i biodinàmics encara han de evolucionar per a competir amb els vins “tradicionals”. Porta 3.5 graus de alcohol.
Cata realitzada per: Josep M Llibre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario