Típicament els blancs de Ribeiro porten coupatges complexes. En aquest cas, Les Bodegas Campante dins el grup Reboreda Morgadio ens ofereix un magnífic monovarietal de Godello. Vinyes de uns 40 anys a Toén, Ourense, a les vores del riu Miño, motor de les bones vinyes gallegues. Ha rebiut una criança de 4 mesos en les seves lies fines, la millor criança per als blancs com no ens cansarem de repetir. Ampolla amb vidre marró fosc protector. Tap sintètic efectiu. Etiqueta amb la Telleira que dona el nom al vi i en homenatge a un dels oficis més antic de Galicia. Vi de color groc palla amb notes daurades, amb bona densitat. La acidesa està ajustada a la criança, magnífica en un Godello, i té molta frescor. Un vi viu, de sed. Al nas es mostra inicialment tancat. Poc a poc destacarà la pinya, fruita tropical i pera. Mostra notes de pasteleria, malgrat que no ha vist el roure francès. Poc a poc va embolcallant la boca. Excel·lent relació qualitat-preu. Recomanat a ABC Viajar Vinos com un dels “10 vins perfectes per a l’estiu”. Hi estem d’acord. Un vi encara poc conegut, que destaca entre els Godello. Fer les coses ben fetes sempre té premi. Porta 13 graus de alcohol (i no ho sembla). Ideal per a maridarlo amb carns blanques i peix, especialment al forn. Un Ribeiro que mira de tú a tú a la resta de bons blancs gallegs de nivell. Una recomanació de la Pastisseria Catering Sauleda de Sant Pol de Mar (Barcelona).
Cata realitzada per: Josep M Llibre.
O que nunca se soubo do conto de Collodi, desvelarémolo agora:
ResponderEliminarGeppetto (diminutivo de Giuseppe), modelou coas súas mans a madeira dun carballo e creou a Pinocho e varias barricas que cubriu de tellas, para protexer as lías dun exquisito godello. Pinocho cobrou vida cando bebeu un grolo daquel zume...
Esta é a verdadeira historia...contouma un velliño cun "longo nariz" que coida dunha adega soterrada nalgún lugar a carón do Miño.